Egészséges ételek kis költségvetésből: Tippek elfoglalt nőknek


Advertisements

Napjainkban, amikor mindenki rohan, az egészséges táplálkozás fenntartása a munka és a személyes kötelezettségek összehangolása mellett nehéz feladat lehet, különösen akkor, ha ehhez még a költségvetési korlátok is hozzáadódnak. Némi okos tervezéssel és stratégiai döntésekkel azonban bárki megtalálhatja az egyensúlyt a kis költségvetés és az egészség között. 

A költségvetés barát egészséges étkezés sarokköve a tervezés. Terv nélkül könnyen beleeshetünk abba a csapdába, hogy elvitelre vagy készételeket vásárolunk, amelyek gyakran drágábbak és kevésbé táplálóak. Kezdd tehát azzal, hogy minden héten szánsz egy kis időt az étkezések megtervezésére. Ennek nem kell hosszadalmas folyamatnak lennie; sok esetben már 20 perc is elég lehet.

Kezdd mindeközben azzal, hogy számba veszed, mi van már a konyhádban. Nézd át a kamrát, a hűtőt és a fagyasztót, hogy milyen alapanyagok állnak rendelkezésre, amelyeket fel lehet használni. Ez a gyakorlat nemcsak a pazarlást csökkenti, hanem segít az ételek tervezésében is a már meglévő dolgok alapján, így pénzt takaríthatsz meg egyszerűen.


Advertisements


Advertisements